keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Miten kaikki alkoikaan….


Olin jo jonkun aikaa miettinyt koiran hankkimista. Lapsuudenkodissani meillä oli aina eläimiä, oli kissaa, koiraa, kanarialintua ja kilpikonnaakin. Aikuiselämässäni omaa koiraa minulla ei ole ollut koskaan, kissoja kyllä oli aina kaksin kappalein ja ne kuuluivat osana elämääni monen vuoden ajan.  Ajatus koirakaverista, omasta koirasta, jonka kanssa kävisin lenkillä ja joka toisi säpinää nykyisiin vähän tylsiin elämänkuvioihini, alkoi kiehtoa minua enemmän ja enemmän. No, ei mitenkään erityisen ylentävät syyt hankkia koira, siihen kuitenkin päädyin….. koiran hankkimiseen.

En muista enää mistä sain ensimmäisen kerran tiedon rescuekoirista. Etsin netistä tietoja ja löysin yhdistyksiä, jotka välittivät katukoiria Venäjältä, Virosta ja Espanjasta. Jostain syystä en ollut laisinkaan kiinnostunut suomalaisista kodinvaihtajista. Sanon aina, että kaikella on tarkoituksensa, ei ole olemassa sattumaa, niin ei tässä minunkaan koiraprojektissani ollut mitään ”sattumalta” tapahtuvaa. 

 Katselin virolaisten kuin myös venäläisten koirien kuvia ja tietoja netistä. Pitkän lentomatkan vuoksi espanjalaiset rescuekoirat olin laittanut taka-alalle. Satojen hylättyjen ja heitteille jätettyjen koirien tietoja ja kuvia katselin ja ne olivat toinen toistaan surullisimpia tapauksia. Näiden satojen kuvien joukosta ei noussut yhtään koiraa ylitse muiden, ei vaan natsannut. Sitten sattumalta, huom. ns. sattumalta löysin Kulkurit yhdistyksen nettisivun. Kulkurit tekevät eläinsuojelutyötä Romaniassa ja Virossa. Katsastin ensin virolaisten koirien tiedot ja kuvat… eikä taaskaan minulle mitään. Tunnustan tässä, että minulla oli ”lievä” asenne Romaniasta adoptoitaviin rescuekoiriin. Samanlaisia koiriahan siellä on, hylättyjä ja heitteille jätettyjä kuten muuallakin ympäri maailmaa, mutta silti. Nyt jälkeen päin kokemuksesta viisastuneena, totean, että siellä on todella ihania ja hienoja koiria odottamassa paikkaa omaan kotiin. Katselin kuitenkin kuvia ja siellä se sitten oli minua odottamassa, Doris, koira minua varten tai minä Dorista varten. 

Muutaman päivän ajan kävin kurkkimassa Doriksen tietoja ja kuvia, mitä enemmän niitä katselin, sitä vakuuttuneemmaksi tulin yhteisestä elämästämme täällä Suomen Lahdessa. Olen aina pitänyt karvatuurikoirista sellaisista Ransuista ja sitähän Doris on. Doriksesta oli sen tiedoissa pieni videopätkä tarhalta, jossa se asusteli turvallisimmissa oloissa kuin tuolla kadulla. Tässä videossa Doris tulee varovasti katsomaan kuvaajaa toisen rohkeamman koiran takaa. Voi itku,  tuota sen anovaa ilmettä ja kehonkieltä, itku siinä todella minulle tuli. 

Niinpä laitoin sähköpostia Kulkureille Doriksen yhteyshenkilölle Taijalle, jossa ilmoitin halukkuuteni adoptoida Doris. Sain Taijalta melko pian vastauksen ja niin pyörähti käyntiin 13.2.2013 projekti ”Doris Rescueprinsessa”.  

Tässä Kulkureitten sivulta kopioituna tuo videopätkä ja  Doriksen silloinen nettisivu.

http://www.youtube.com/watch?v=5ZZweT0JpQE&feature=youtu.be

http://kulkurit.fi/kotia-etsiva-doris/